Lahden Eläkkeensaajat ry

Lahden Eläkkeensaajat ry:n perustamispäiväksi on asiakirjojen mukaan merkitty 16.4.1962. Yhdistys vietti 50-vuotisjuhlaansa keväällä 2012 Lahden konserttitalon Felix Krohn salissa n. 500 läsnäolijan kera. Juhlaan osallistuivat myös valtion, Lahden kaupungin, seurakunnan ja EKL:n edustajat.
Vuonna 2008 yhdistyksen silloinen toimitila osoittautui liian pieneksi ja siksi vuokrattiin 120 m²:n nykyinen toimintakeskus. Siellä kokoontuvat useat kerhot, hoidetaan jäsenten asioita ja myös hallitus pitää kokouksensa.
Lahden Eläkkeensaajat ry (lyh. LahEs) toiminta on laajaa. Erilaisia kerhoja on 20-25 kpl. Ne tarjoavat jäsenilleen harrastusmahdollisuuksia useanlaiseen liikuntaan, musiikkiin, kulttuuriin ja muihin aktiviteetteihin. Kasisalilla yhdistys järjestää kaksi kertaa kuukaudessa (1. ja 2. torstai) ohjelmallisia jäsentilaisuuksia, joissa usein on myös vierailevia luennoitsijoita ja tanssiorkestereita. Järjestämämme matkat ovat erittäin suosittuja. Ne suuntautuvat niin kotimaan kohteisiin kuin myös mm. Viroon.
Lahden Eläkkeensaajat ry on Eläkkeensaajien keskusliiton (EKL) jäsenyhdistys ja on yksi Hämeen vanhimmista ja suurimmista yhdistyksistä. Jäsenmäärämme oli vuoden 2015 alussa n. 900 henkeä.
Toivotamme uudet jäsenet tervetulleeksi joukkoomme!
Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2018 on 20,00 euroa/jäsen