Moneen kertaan... Tekstareista

24.10.2016

Jälkiviisaus on parasta viisautta.

Sunnuntain tekstareita taisi parhaimmillaan tulla kolmesti. Tarkkasilmäinen huomasi virheellisten joukosta täydellisenkin, joten se siitä.

Syy oli pääosin tekninen. Ohjelmistona käytetty "Playsms" hyväksyy kaiketi kaikki tavallisimmat  merkistöt niitä korjailematta. Merkistöstä riippuen viestin todellinen koko voi kasvaa yli neljän "normaaliviestin" mittaiseksi. joka on järjestelmässä asetettu rajaksi, Tällöin rajaus tiputtaa viestin loppupäästä merkkejä. Ongelma syntyy vasta kun raja ylittyy - nyt ylittyi. Korjaustoimet aiheuttivat uudelleenlähetyksen, joka lopulta onnistukin.  
Laitteisto on pikkuruinen Raspberry ja vanha nettitikku. Koko paketti on noin satasen arvoinen... ja siksi hitaanlainen.
Ongelma on helppo ratkaista. Kaiken kansan konsultti, raha ratkaisee. Joko laitteisto uusiksi tai kaupalliseen palveluun mars mars. Molemmille kustannus kerroin on ainakin kymmenen. Siis tekstarilähetys "tonnin" laitteistolla tai 10-20senttiä/per viesti kaupallisesti ja hyvä tuli. Nykyinen viestin hinta on kiinteä, n. 15€/kk jolloin yksittäisen viestin hinta  nykykäytöllä on sentin luokkaa.
Ovat enempi osaavat neuvoneet jopa älykännyn käyttöä, mutta eivät näyttäneet ;-) Vajaan viidensadan viestin lähettäminen (Android-)kännyllä, jonka raja on 50-100 viestiä/tunti ei ole mukavaa...  Tosin ns rootattu (modifioitu Androidi) pystyy parempaankin, mutta eri ominaisuuksin.
Playsms-ohjelma sallii etäkäytön (ja monen käyttäjän ympäristön) eli "nettisivulta lähettämisen" sekä  osoiterekisterin ylläpidon lisäksi muitakin toimintoja, joista esimerkkinä "tekstarijäsenkortti". 
Tämä oli siis sitä selitystä. Todellinen uutinen olisi, jos jostakin löytyisi parempi, toimivampi ja vähemmän palautetta aiheuttava ratkaisu samoilla kustannuksilla. 
SMS-ylläpito.